/ OM OSS
 
Hej, mitt namn är Elisabeth Eldh och jag bor tillsammans med min man Krister och vår dotter Thelma i en liten by som heter Hållsta 5 km norr om Hudiksvall. Mitt stora intresse är som ni förstår hundar, ett intresse som följt mig genom livet på olika sätt. I mitt vuxna liv så har jag haft hundar sedan 1986 då jag skaffade min första Vorsteh en hane och efter honom blev det tre Vorsteh-tikar varav den sista var från egen uppfödning. 2003 så lämnade Artemis som hon heter oss för ett liv som änglahund 11 år gammal.

Amber som är min första springer blev lite av en ”försökshund”, från att tidigare haft stående fågelhundar och lärt mig deras olika egenskaper (då tänker jag i första hand på de jaktliga egenskaperna) så var det lite annorlunda med en stötande hund, att helt plötsligt från att med den stående hunden som arbetar längre från sin förare träna en hund som ska arbeta max 30 meter från sin förare ställde högre krav på mig, att snabbare kunna läsa hunden och se vad som var på gång, tog lite tid att lära in men jag lär mig och har lyckats att meritera hund på jaktprov. Engelsk springer spaniel har haft en plats i mitt hjärta sedan sommaren 1974 då var jag dagmatte till en mysig svart/vit springer-kille.

När jag beslutat mig för denna fantastiskt trevliga, roliga och arbetsvilliga ras så tog jag kontakt med Vaino Wiik som är uppfödare av rasen för att eventuellt köpa en valp hos henne, men det blev inga valpar hos henne då så Vaino (i dag min mentor) hjälpte mig med en kontakt hos kennel Gorse på Tjörn och där fanns då Amber som blev min första springer. Amber visade sådana kvaliteter att det kändes helt naturligt att använda henne i avel.

Jag har olika kurser och utbildningar bakom mig, jag har deltagit i ett flertal jakt, spår & vatten, lydnad och apporterings kurser under Rolf Johansson, jaktträning i Springerklubbens regi, jag har instruktörs utbildning genom Svenska Brukshundklubben och jag har uppfödarutbildning genom Springerklubben. Jag har aktivt deltagit i jaktprov på fjäll och fält, startat i spår och vatten, och jag har även pris i dessa grenar. Har även erfarenhet av mentalbeskrivning. Jag lägger inte så mycket tid på utställning, jag ställer mina hundar och ser att de utseendemässigt håller rasstandarden. Det är viktigare för mig med en hund som har de egenskaper som en springer ska ha vilket jag anser att man tummar på när det blir ren exteriör avel.

_________________________________________


Webbmaster: Lisa Bergendahl


Startsida Om oss Nyheter Våra hundar Valpar Galleri Thelma Kontakt Länkar Gästbok